Polnjeni jajčevci

Polnjeni jajčevci

Polnjeni jajčevci – recept

Navkljub vročini se mi je dalo prižgati pečico in ni mi bilo žal. Nastala je odlična jed, ki je zelo lahka, ravno za poletne dni. Bilo je sicer silom prilike, ker sem ravno teden dni nazaj sestrini “tašči” spljunila dva krasna jajčevca in je bil že čas, da jih nekako porabim. Običajno jih pripravim pečene in okisane, tokrat pa…dramatičen preobrat ;).

Tudi vse ostalo, kar sem uporabila, sem imela doma pri roki in ratala je prav posrečena kombinacija. Moram reči, da sem bila prav navdušena :D.

Spet se mi je zgodilo, da nisem bila pozorna na količino stvari, se bom pa potrudila, da bo recept vseeno čim bolj točen. Sicer, če nam kaj ostane nič hudega, bo pa še za večerjo, a ne ;).

Pa si poglejmo, kaj sem ščarala.

Za 2 osebi bo tole.

Sestavine:

Jajčevec – 1 večji
Kuskus – 4 jušne žlice
Bučka – 1 čisto majhna
Spasiran paradižnik – 200 ml
Sir iz slanice – tisti za šopsko solato, 1 kepica
Kozji sir – par rezinic
Čebula – 1/4
Česen – 2 stroka
Origano in timijan – vsakega po 2 konkretna ščepca
Česen v prahu – 2 ščepca
Bazilika – 6-7 večjih listov
Olivno olje – 4 jušne žlice
Sol – po okusu

Kaj narediti s sestavinami:

1. Njaprej skuhamo kuskus (nežno posolimo vodo).

2. Potem zakurimo pečico na 220° in podolžno narežemo melancane (približno 3 mm debelo). Premažemo jih z mešanico origana, timijana, česna v prahu, soli in olja. Porinemo v pečico, tudi, če še ni čisto ogreta. Pečemo do mehkega, nekje na polovici jih obrnemo.

3. Nasesekljamo še čebulo, česen in baziliko. Bučke pa narežemo na male kockice. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, in pridenemo kuhan kuskus. Pomešamo, ugasnemo ogenj, stresemo zraven še bučke in baziliko ter zdrobljen sir (tistega iz slanice).

4. Jajčevce napolnemo z maso. Vzamemo primerno velik ‘protfan’, v katerega zlijemo spasiran paradižnik, ki smo ga malce posolili. Nato vanj zložimo melancane in na njih položimo nekaj rezin kozjega sira.

5. Vse skupaj damo v pečico na 180°C za cca. 20 minut, oziroma, za toliko časa, da se sir lepo stopi. Če pa imate radi zapečen sirček, povišajte temperaturo ali priklopite žar.

6. Postrežemo z veliko skledo zelene, hrustljave solatke :).