Perfektno pečena svinjska ribica

Perfektno pečena svinjska ribica

Perfektno pečena svinjska ribica – recept

Seveda, vse je stvar okusa. Vsak ima rad drugače zapečeno. Ampak vam povem, če vam jo uspe speči ravno prav, boste ugotovili, da je boljša od marsikaterega dražjega mesa. No, spet stvar okusa. Meni je vsekakor odlična, ker je mehka in sočna. Kar stopila se vam bo v ustih :D.

Sestavine

Svinjska ribica – 500-600g
Mast, olje,… – malo

Kaj narediti s sestavinami:

1. Začimbe nanesite poljubno. Lahko jo damo v ‘paco’ ali pa tudi ne. Moj dragi jo je nazadnje ‘upacal’ v bbq omaki, čiliju in dodal nekaj rožmarina. Tudi rahlo jo je posolil, čeprav pravijo, da se to ne dela pred peko mesa. No, nič hudega ni bilo :D. Če jo damo v takšno ali podobno paco, jo moramo pred peko pobrisati z brisačkami, da se nam ne bo vse skupaj zažgalo pri peki.

2. Pečemo jo 14 minut. Vmes jo na tri minute obračamo na vse strani in pri tem pazimo, da je ne prebodemo. Prebadanje je strogo prepovedano, saj bi se vam v tem primeru iz ribice izcedil sok in vse bi bilo zaman.

3. Po končani peki jo postavimo na desko in samo čakamo in gledamo. Tako naj stoji 10 minut.

4. Zraven lahko postrežemo pire krompir, ki ga polijemo s sesekljano čebulo in česnom, ki smo ju popekli na maslu v ponvi, v kateri smo pekli meso.

5. Ali pa popečemo poljubno zelenjavo in gobice in postrežemo s kosom kruha (če si ga že ravno kdo močno zaželi).