Pasji obrok

Pasji obrok

Pasji obrok – recept

Ja, dobesedno pasji. Tole bo moj prvi receptek za pasjo hrano. Veliko vas bo reklo: ‘Pa kaj je tega treba!!’ Zakaj pa ne. Naši kužki zelo radi pojedo doma pripravljeno hrano, jedo lahko takorekoč vse, seveda z nekaj prilagoditvami na posameznike in z mislijo, da so seveda to kužki.

Ideje in nasvete sem našla na tejle krasni strani http://www.zdravahranazapse.si/, kjer sem si prebrala katera zelenjava in začimbe pridejo v poštev pri kužkih, vse ostalo pa je plod moje kuharske domišlije :).

Seveda pride tu v poštev tudi vprašanje o količini. Na zgoraj omenjeni strani pravijo, naj bo obrok velik od 2-5% idealne teže (pasje, ne vaše ;)). Računati pa moramo na to, da aktiven pes poje več kot senijor, pri mladiču pa naredimo izračun na podlagi njegove trenutne teže.

Moja mala je težka slabih 4 kg in stara nekih 5 mesecev. Za prvič sem ji dala 60 g, od tega 30 g nemastne govedine, tako da vidim kakšen bo odziv. Potem pa bom obroke povečala.

Pač rada kuham… Tudi za pse, oziroma za mojo luštno psičko Io.

Sestavine

Govedina – 30 g
Rdeča pesa – 5 g
Korenček – 5 g
Cvetača – 10 g
Ajdova kaša – 10 g

Kaj narediti s sestavinami:

1. Ajdovo kašo skuhamo.

2. Rdečo peso olupimo in narežemo na kockice (jaz jo imam kar v zamrzovalniku že pripravljeno), narežemo še korenček in cvetačo. Tudi to skuhamo.

3. Meso narežemo na primerne kose in ga postrežemo kar surovega.

4. Kuhano zelenjavo in ajdo odcedimo in ohladimo. Zmešamo z meskom in postrežemo.